မဂၤလာပါ၊ မဂၤလာရွိေသာ ေန႔တစ္ေန႔ပါ ..

Friday, 7 February 2014

ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္

ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္ကို ကြ်န္ေတာ္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သည္။ လူေတြ ေကာ္ဖီကို ရွာေဖြေတြ႔ရွိခဲ့တာ ႏွစ္ေပါင္း ေထာင္နဲ႔ခ်ီ ၾကာခဲ့ျပီ ျဖစ္သည္။ ဘရာဇီးႏိုင္ငံတြင္ ေကာ္ဖီပင္ စိုက္ပ်ိဳးရန္ သင့္ေလ်ာ္ေသာ ေျမၾသဇာႏွင့္ ရာသီဥတုတို႔ရွိသည္။ ယေန႔အခ်ိန္တြင္ ကမ ၻာ့ ေကာ္ဖီ ထုတ္လုပ္မွဳ၏ ၇၅ ရာခိုင္ႏွဳန္းကို ဘရာဇီးႏိုင္ငံက ထုတ္လုပ္ေနပါသည္။

ေကာ္ဖီသည္ ေသြးေပါင္ကို ျမင့္တက္ေစသည္။ ဦးေႏွာက္ကို တက္ၾကြ လန္းဆန္းေစသည္။ ေကာ္ဖီေသာက္တာ မ်ားသြားရင္ ကတုန္ကရင္ ျဖစ္တတ္သည္။  ညဘက္ေကာ္ဖီေသာက္ျပီး အိပ္မေပ်ာ္တတ္တာမ်ိဳး ျဖစ္တတ္သည္။ တေန႔ကို ေကာ္ဖီ ႏွစ္ခြက္၊ သံုးခြက္ ေသာက္တာ အသင့္ေတာ္ဆံုးျဖစ္သည္။ မနက္ေစာေစာႏွင့္ ေန႔ခင္းပိုင္းေလာက္မွာ ေသာက္သံုးသင့္ပါသည္။

ရန္ကုန္မွာတုန္းက ေကာ္ဖီပလိန္း၊ ေကာ္ဖီရွယ္၊ ဘလက္ေကာ္ဖီ ႏွင့္ ေကာ္ဖီေအာ ဆိုင္ေသာက္ေကာ္ဖီ ေလးမ်ိဳးေလာက္သာ ၾကားဖူးခဲ့သည္။ ေအာက္၌ ျမင္သည့္အတိုင္း စကၤာပူႏိုင္ငံမွာ သည္ထက္ ပိုမ်ားပါသည္။

Kopi                 - ကိုပီ, ေကာ္ဖီရည္ျပစ္ျပစ္
Kopi O              - ကိုပီအို, ဘလက္ေကာ္ဖီ
Kopi Kosong      - ကိုပီ ေကာက္စြန္း, သၾကားေလွ်ာ့ထားေသာ ေကာ္ဖီ
Kopi C              - ကိုပီ စီ, သၾကားပါျပီး ႏို႔ေလွ်ာ့ထားေသာ ေကာ္ဖီ
Kopi C Kosong   - ကိုပီ စီ ေကာက္စြန္း, သၾကားေရာ ႏို႔ေရာ ေလွ်ာ့ထားေသာ ေကာ္ဖီ
Kopi Peng          - ကုိပီ ပိန္း, ေကာ္ဖီေအး
Kopi O Peng       - ကိုပီအိုပိန္း, သၾကားပါျပီး ႏို႔မပါေသာ ေကာ္ဖီေအး
Teh                   - ေတ, ပံုမွန္ လက္ဖက္ရည္
Teh O               - ေတအို, သၾကားပါျပီး ႏို႔မပါေသာ လက္ဖက္ရည္

ကြ်န္ေတာ္သည္ ေကာ္ဖီထက္ လက္ဖက္ရည္ကို ပိုၾကိဳက္ေသာေၾကာင့္ ဆိုင္ေသာက္မွာလွ်င္ ပံုမွန္ လက္ဖက္ရည္ Teh ကို မွာေလ့ရွိသည္။ ရံုးမွာေသာက္ျဖစ္ခဲ့လွ်င္ အျမွပ္ပါေသာ ကပါခ်ီႏို ေကာ္ဖီမ်ိဳး၊ ဒါမွမဟုတ္ Nescafe ေကာ္ဖီမစ္ အထုတ္ေတြကို ေသာက္ေလ့ရွိသည္။ ေပါင္မုန္႔၊ သို႔မဟုတ္ မနက္စာ တခုခု စားျပီးလွ်င္ ေကာ္ဖီတခြက္၊ ေန႔လည္စာ စားျပီးလွ်င္ ေကာ္ဖီ သို႔မဟုတ္ လက္ဖက္ရည္ တခြက္၊ တေန႔လွ်င္ ႏွစ္ခြက္ အနည္းဆံုး ေသာက္ျဖစ္ပါသည္။ သို႔မဟုတ္ပါက ရံုးမွာ အိပ္ငိုက္ေနတတ္သည္။

သည္တၾကိမ္ေတာ့ Nescafe တံဆိပ္ White Coffee အထုပ္ကို စမ္းေသာက္ၾကည့္တာ၊ အရသာလည္းရွိ၊ အနံ႔လည္း ေမႊး၊ ပံုမွန္ ေကာ္ဖီထက္ မျပင္းဘူးဆိုေတာ့ သေဘာေတြ႔ေနမိပါသည္။






No comments:

Post a Comment